Documentaire korte cursus

Documentaire

korte cursus


Portugal Film School organiseert een intensieve cursus documentaire maken van vier dagen voor Nederlanders in Portugal. Je leert regisseren, interviewen, camera- en geluidstechniek en montage. Je gaat naar huis met een korte film waar jouw naam onder staat. Er zijn vier docenten en maximaal zes studenten; intensieve begeleiding en persoonlijke aandacht gegarandeerd!Je krijgt les van onder andere Arthur van Amerongen (schrijver, columnist Volkskrant, geeft een lezing documentaire maken) en Ton van der Lee (maakte vele documentaires voor de omroep en is bekend van o.a. ‘Rock ‘n Roll Junkie’ over Herman Brood).Je kunt vlakbij onze school verblijven in een heerlijk landelijke Ecolodge met biologisch zwembad.


Ton van der Lee regisseerde en produceerde meer dan 20 lange documentaires en series in Europa, Afrika en de VS. Hij heeft ook televisiedrama’s en speelfilms geschreven en geproduceerd. Zijn films zijn in veel landen uitgezonden en zijn vertoond op een aantal internationale festivals. Zijn speelfilmdocumentaire ‘Rock‘ n Roll Junkie ’over rockster Herman Brood werd door Nederlandse kijkers uitgeroepen tot beste naoorlogse biopic. Hij heeft ook 15 boeken gepubliceerd.
Arthur van Amerongen (1959) is schrijver, journalist en columnist. Vanuit de Portugese Algarve beschouwt hij iedere week  in de Volkskrant en HP/De Tijd de toestand in Nederland en zijn nieuwe vaderland.

De cursus vindt plaats van 2 t/m 5 oktober nabij Cercal do Alentejo, ruim een uur rijden vanuit de Algarve.


Neem contact met ons op voor meer informatie